TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 60g65kcal4.7g9.8g0.4g1.3g
Paprika, punainen800g206kcal7.2g36.8g3.2g16g
Chili, vihreä, tuore 60g27kcal1.2g4.8g0.1g0.9g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g60g44kcal2.7g7.7g0.1g0g
Paprikajauhe 10g32kcal1.5g1.8g1.3g3.7g
Juustokumina jeera (), annos 6g10g35kcal1.8g4.4g2.2g1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.3g8g0.3g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen800g1112kcal152g0g56g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g800g288kcal14.4g51.2g2.4g0g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5900g4561kcal379.4g277.8g213.2g56g
Valittu annoskoko2950g2281kcal189.7g138.9g106.6g28g
Annoskoko puolitettuna1475g1140kcal94.9g69.5g53.3g14g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532