TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)338g91kcal4.4g16.2g0.7g5.7g
Valkosipuli 68g73kcal5.3g11g0.4g1.4g
Paprika, punainen901g232kcal8.1g41.4g3.6g18g
Chili, vihreä, tuore 68g31kcal1.4g5.4g0.1g1g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g68g50kcal3g8.7g0.1g0g
Paprikajauhe 11g36kcal1.7g2.1g1.5g4.2g
Juustokumina jeera (), annos 6g11g40kcal2g5g2.5g1.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g11g41kcal0.4g9g0.4g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen901g1252kcal171.1g0g63g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g901g324kcal16.2g57.6g2.7g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6642g5135kcal427.2g312.8g240g63g
Valittu annoskoko3321g2568kcal213.6g156.4g120g31.5g
Annoskoko puolitettuna1661g1284kcal106.8g78.2g60g15.8g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532