TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Paprika, punainen100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Chili, vihreä, tuore 7.5g3.4kcal0.2g0.6g0g0.1g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g7.5g5.6kcal0.3g1g0g0g
Paprikajauhe 1.3g4kcal0.2g0.2g0.2g0.5g
Juustokumina jeera (), annos 6g1.3g4.4kcal0.2g0.6g0.3g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen100g139kcal19g0g7g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g100g36kcal1.8g6.4g0.3g0g
Rypsiöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana738g570kcal47.4g34.8g26.6g7g
Valittu annoskoko369g285kcal23.7g17.4g13.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna185g143kcal11.9g8.7g6.7g1.8g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532