TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Paprika, punainen200g51kcal1.8g9.2g0.8g4g
Chili, vihreä, tuore 15g6.8kcal0.3g1.2g0g0.2g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g15g11kcal0.7g1.9g0g0g
Paprikajauhe 2.5g8kcal0.4g0.5g0.3g0.9g
Juustokumina jeera (), annos 6g2.5g8.9kcal0.4g1.1g0.6g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen200g278kcal38g0g14g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g200g72kcal3.6g12.8g0.6g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g1141kcal95g69.4g53.4g14g
Valittu annoskoko738g571kcal47.5g34.7g26.7g7g
Annoskoko puolitettuna369g285kcal23.8g17.4g13.4g3.5g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532