Wilburin lihasoppa

Kaikki tuotteet ostettu germaanian k-kaupasta eli Lidlistä :)

1. Ota liha ja pakasteet sulamaan huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaiton aloittamista (tunti hyvä lämpiämisaika lihalle ja pakasteista pystyy kippaamaan sulaneet jäähilevedet pois, koska ne lisätään keittoon vasta n. 2h pakastimesta oton jälkeen).

Ps. etsi tässä kohtaa jostain reikäkauha, tarvitset sitä kohta :)

2. Mittaa 2 litraa vettä kattilaan ja pistä hella päälle.

3. Huuhtele liha ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi palasiksi.

Heitä lihakimpaleet veteen.

4. Ensimmäinen n. vartin aikana lihasta irtoaa vaahtona lihasnestettä, jonka saa kätevästi pois reikäkauhalla vieressä olevaan kulhoon.

Vaahdon poisto on ehkä enemmän esteettinen (saa kirkkaamman liemen), mutta omasta mielestä tämä vaahtoava lihasneste ei ainakaan paranna keiton makua.

Ja osahan vaahdosta on lihan veren valkuaista, joten ällötysfactori vähenee sen pois kuoriessa.

5. Vaahtoamisen loputtua voi lihan jättää porisemaan keskilämmölle.

Se saa kuplutella itsekseen n. 90 min. Murustele lihaliemikuutio veteen.

Lihan poristessa ehdit hyvin valmistella muut ainekset.

6. Luultavasti sinulta löytyy keittiövaaka, (ainakin toivottavasti) jonka kaveriksi etsi isompi kulho.

Mittaa kulhon paino ja jätä se vaa'an päälle.

7. Lisää kaikki pakasteainekset kulhoon ja vaa'an grammamääristä laskeskele paljonko mitäkin menee.

8. Kuori ja kuutioi sipuli ja pistä samaan kulhoon.

9. n. 80 min kohdalla kuori ja kuutioi perunat (tummuu tosi nopeasti, jos laitat aiemmin joskin enemmän kosmeettinen juttu) ja heitä kulhoon. 300gr on n. 4 keskikokoista pottua.

10. Kun liha on pöhissyt 90min, lisää kaikki muut ainekset.

11. Kun kaikki ainekset kattilassa, lisää 1-1,5l vettä korvaamaan lihan keittyessä haihtunut voda.

Valmiissa keitossa n. 2litraa vettä.

12. Mausta makusi mukaan.

Itse laitettu n. teelusikallinen Chili Explosion maustetta ja n. teelusikallinen viiden pippurin maustetta (myllystä molemmat).

13. Keittele keskilämmöllä vielä 45 min välillä sekoittaen.

14. Testaa 60 min. kohdalla, että porkkanat ovat sopivan pehmeitä (pisin kypsymisaika).

15. Nauti :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Wilitheman
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Pintasavustettu porsaan kasleripala (Grillimaisteri lidl), annos 1000g435g761kcal66.6g0.4g55.7g0g
Lihaliemikuutio Maggi5g14kcal0.5g0.4g1.2g0g
Wok mix classic (Vitasia), annos 500g110g39kcal1.8g5.3g0.6g2.4g
Pikkuporkkanat (Green grocer´s), annos 500g100g33kcal0.8g6.9g0.2g0g
Mixed vegetables (Green grocer s), annos 450g150g92kcal4.3g13.3g1.3g4.5g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4080g2154kcal156g107.6g119g19.8g
Valittu annoskoko2040g1077kcal78g53.8g59.5g9.9g
Annoskoko puolitettuna1020g538kcal39g26.9g29.8g5g
Arvot/100g100g53kcal3.8g2.6g2.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434900