Wilburin lihasoppa

Kaikki tuotteet ostettu germaanian k-kaupasta eli Lidlistä :)

1. Ota liha ja pakasteet sulamaan huoneenlämpöön tuntia ennen ruuanlaiton aloittamista (tunti hyvä lämpiämisaika lihalle ja pakasteista pystyy kippaamaan sulaneet jäähilevedet pois, koska ne lisätään keittoon vasta n. 2h pakastimesta oton jälkeen).

Ps. etsi tässä kohtaa jostain reikäkauha, tarvitset sitä kohta :)

2. Mittaa 2 litraa vettä kattilaan ja pistä hella päälle.

3. Huuhtele liha ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi palasiksi.

Heitä lihakimpaleet veteen.

4. Ensimmäinen n. vartin aikana lihasta irtoaa vaahtona lihasnestettä, jonka saa kätevästi pois reikäkauhalla vieressä olevaan kulhoon.

Vaahdon poisto on ehkä enemmän esteettinen (saa kirkkaamman liemen), mutta omasta mielestä tämä vaahtoava lihasneste ei ainakaan paranna keiton makua.

Ja osahan vaahdosta on lihan veren valkuaista, joten ällötysfactori vähenee sen pois kuoriessa.

5. Vaahtoamisen loputtua voi lihan jättää porisemaan keskilämmölle.

Se saa kuplutella itsekseen n. 90 min. Murustele lihaliemikuutio veteen.

Lihan poristessa ehdit hyvin valmistella muut ainekset.

6. Luultavasti sinulta löytyy keittiövaaka, (ainakin toivottavasti) jonka kaveriksi etsi isompi kulho.

Mittaa kulhon paino ja jätä se vaa'an päälle.

7. Lisää kaikki pakasteainekset kulhoon ja vaa'an grammamääristä laskeskele paljonko mitäkin menee.

8. Kuori ja kuutioi sipuli ja pistä samaan kulhoon.

9. n. 80 min kohdalla kuori ja kuutioi perunat (tummuu tosi nopeasti, jos laitat aiemmin joskin enemmän kosmeettinen juttu) ja heitä kulhoon. 300gr on n. 4 keskikokoista pottua.

10. Kun liha on pöhissyt 90min, lisää kaikki muut ainekset.

11. Kun kaikki ainekset kattilassa, lisää 1-1,5l vettä korvaamaan lihan keittyessä haihtunut voda.

Valmiissa keitossa n. 2litraa vettä.

12. Mausta makusi mukaan.

Itse laitettu n. teelusikallinen Chili Explosion maustetta ja n. teelusikallinen viiden pippurin maustetta (myllystä molemmat).

13. Keittele keskilämmöllä vielä 45 min välillä sekoittaen.

14. Testaa 60 min. kohdalla, että porkkanat ovat sopivan pehmeitä (pisin kypsymisaika).

15. Nauti :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Wilitheman
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Pintasavustettu porsaan kasleripala (Grillimaisteri lidl), annos 1000g696g1218kcal106.5g0.7g89.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi8g22kcal0.7g0.6g1.8g0g
Wok mix classic (Vitasia), annos 500g176g62kcal2.8g8.4g0.9g3.9g
Pikkuporkkanat (Green grocer´s), annos 500g160g53kcal1.3g11g0.3g0g
Mixed vegetables (Green grocer s), annos 450g240g146kcal7g21.4g2.2g7.2g
Sipuli (kuorittu)144g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 240g183kcal4.5g37.2g0.5g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g3446kcal249.4g172.4g190.2g31.8g
Valittu annoskoko3264g1723kcal124.7g86.2g95.1g15.9g
Annoskoko puolitettuna1632g861kcal62.4g43.1g47.6g8g
Arvot/100g100g53kcal3.8g2.6g2.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434900