Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g200g340kcal40g0g20g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali500g106kcal6g17g1g10.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g6g0.2g2.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl11g28kcal1.3g0.2g2.4g0g
Siirappi, tumma20g64kcal0g14.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2072g1247kcal97g80.8g57.4g27.6g
Valittu annoskoko1036g624kcal48.5g40.4g28.7g13.8g
Annoskoko puolitettuna518g312kcal24.3g20.2g14.4g6.9g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587