Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g500g850kcal100g0g50g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1250g264kcal15g42.5g2.5g26.3g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.3g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl28g69kcal3.3g0.4g6.1g0g
Siirappi, tumma50g160kcal0g37g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5180g3118kcal242.8g201.6g143.6g69.4g
Valittu annoskoko2590g1559kcal121.4g100.8g71.8g34.7g
Annoskoko puolitettuna1295g779kcal60.7g50.4g35.9g17.4g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587