Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g600g1020kcal120g0g60g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Vesi450g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1500g317kcal18g51g3g31.5g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl33g83kcal4g0.5g7.3g0g
Siirappi, tumma60g192kcal0.1g44.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6216g3741kcal291.6g242g172.4g83g
Valittu annoskoko3108g1871kcal145.8g121g86.2g41.5g
Annoskoko puolitettuna1554g935kcal72.9g60.5g43.1g20.8g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587