Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g700g1190kcal140g0g70g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g158kcal0g0g17.5g0g
Vesi525g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali1750g369kcal21g59.5g3.5g36.8g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.8g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl39g96kcal4.6g0.6g8.5g0g
Siirappi, tumma70g224kcal0.1g51.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7252g4365kcal340.2g282.2g201g97.2g
Valittu annoskoko3626g2182kcal170.1g141.1g100.5g48.6g
Annoskoko puolitettuna1813g1091kcal85.1g70.6g50.3g24.3g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587