Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g800g1360kcal160g0g80g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali2000g422kcal24g68g4g42g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl44g110kcal5.3g0.7g9.7g0g
Siirappi, tumma80g256kcal0.1g59.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8288g4988kcal388.8g322.6g229.8g110.8g
Valittu annoskoko4144g2494kcal194.4g161.3g114.9g55.4g
Annoskoko puolitettuna2072g1247kcal97.2g80.7g57.5g27.7g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435587