Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g413g1509kcal45.5g272.8g19g18.2g
Vesi, vesijohtovesi 382g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön76g534kcal1.7g3.4g12.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g25g229kcal0g0g25.4g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g127g324kcal23.1g59.1g9.8g20.6g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g6.4g0.6kcal0.1g0g0g5.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g38g218kcal8.7g7.4g18.9g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2176g5652kcal162.4g685.8g170.8g95.2g
Valittu annoskoko1088g2826kcal81.2g342.9g85.4g47.6g
Annoskoko puolitettuna544g1413kcal40.6g171.5g42.7g23.8g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214