Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g465g1697kcal51.1g306.9g21.4g20.5g
Vesi, vesijohtovesi 429g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön86g601kcal1.9g3.8g13.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g29g258kcal0g0g28.6g0g
Suola, annos 3g4.3g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g143g365kcal26g66.5g11g23.2g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g7.2g0.7kcal0.1g0g0g6.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g43g245kcal9.8g8.4g21.3g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g6358kcal182.4g771.6g192.2g107.2g
Valittu annoskoko1224g3179kcal91.2g385.8g96.1g53.6g
Annoskoko puolitettuna612g1590kcal45.6g192.9g48.1g26.8g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214