Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g517g1886kcal56.8g341g23.8g22.7g
Vesi, vesijohtovesi 477g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön95g668kcal2.1g4.2g15.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g32g286kcal0g0g31.8g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g159g405kcal28.9g73.9g12.2g25.8g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g7.9g0.8kcal0.1g0g0g6.8g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g48g272kcal10.9g9.3g23.7g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g7065kcal202.8g857.2g213.8g119.2g
Valittu annoskoko1360g3532kcal101.4g428.6g106.9g59.6g
Annoskoko puolitettuna680g1766kcal50.7g214.3g53.5g29.8g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214