Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g78g283kcal8.5g51.1g3.6g3.4g
Vesi, vesijohtovesi 72g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön14g100kcal0.3g0.6g2.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g4.8g43kcal0g0g4.8g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g24g61kcal4.3g11.1g1.8g3.9g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.2g0.1kcal0g0g0g1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g7.2g41kcal1.6g1.4g3.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana408g1060kcal30.2g128.4g32g17.8g
Valittu annoskoko204g530kcal15.1g64.2g16g8.9g
Annoskoko puolitettuna102g265kcal7.6g32.1g8g4.5g
Arvot/100g100g260kcal7.4g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214