Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g103g377kcal11.4g68.2g4.8g4.5g
Vesi, vesijohtovesi 95g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 4g3kcal0.5g0g0g0.3g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön19g134kcal0.4g0.8g3.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g6.4g57kcal0g0g6.4g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g32g81kcal5.8g14.8g2.4g5.2g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g1.6g0.2kcal0g0g0g1.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g10g54kcal2.2g1.9g4.7g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1413kcal40.6g171.4g42.8g24g
Valittu annoskoko272g707kcal20.3g85.7g21.4g12g
Annoskoko puolitettuna136g353kcal10.2g42.9g10.7g6g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214