Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g13g47kcal1.4g8.5g0.6g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.5g0.4kcal0.1g0g0g0g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön2.4g17kcal0.1g0.1g0.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.8g7.2kcal0g0g0.8g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g4g10kcal0.7g1.8g0.3g0.6g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g1.2g6.8kcal0.3g0.2g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana68g177kcal5.2g21.2g5.4g3g
Valittu annoskoko34g88kcal2.6g10.6g2.7g1.5g
Annoskoko puolitettuna17g44kcal1.3g5.3g1.4g0.8g
Arvot/100g100g260kcal7.6g31.2g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214