Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g155g566kcal17g102.3g7.1g6.8g
Vesi, vesijohtovesi 143g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6g4.4kcal0.8g0.1g0g0.4g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön29g200kcal0.6g1.3g4.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g10g86kcal0g0g9.5g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g48g122kcal8.7g22.2g3.7g7.7g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.4g0.2kcal0g0g0g2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g14g82kcal3.3g2.8g7.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g2119kcal60.8g257.4g64g35.6g
Valittu annoskoko408g1060kcal30.4g128.7g32g17.8g
Annoskoko puolitettuna204g530kcal15.2g64.4g16g8.9g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214