Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g163g593kcal17.9g107.3g7.5g7.2g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 6.2g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön30g210kcal0.7g1.3g4.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g10g90kcal0g0g10g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g50g128kcal9.1g23.2g3.8g8.1g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.5g0.2kcal0g0g0g2.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g15g86kcal3.4g2.9g7.4g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana855g2222kcal63.8g269.6g67g37.4g
Valittu annoskoko428g1111kcal31.9g134.8g33.5g18.7g
Annoskoko puolitettuna214g556kcal16g67.4g16.8g9.4g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214