Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g181g660kcal19.9g119.3g8.3g8g
Vesi, vesijohtovesi 167g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7g5.2kcal0.9g0.1g0g0.5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön33g234kcal0.7g1.5g5.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g11g100kcal0g0g11.1g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g56g142kcal10.1g25.9g4.3g9g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g2.8g0.3kcal0g0g0g2.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g17g95kcal3.8g3.3g8.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana952g2473kcal70.8g300.2g74.6g41.8g
Valittu annoskoko476g1236kcal35.4g150.1g37.3g20.9g
Annoskoko puolitettuna238g618kcal17.7g75.1g18.7g10.5g
Arvot/100g100g260kcal7.4g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214