Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g207g754kcal22.7g136.4g9.5g9.1g
Vesi, vesijohtovesi 191g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7.9g5.9kcal1g0.1g0g0.5g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön38g267kcal0.8g1.7g6.1g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g13g115kcal0g0g12.7g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g64g162kcal11.6g29.6g4.9g10.3g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g3.2g0.3kcal0g0g0g2.7g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g19g109kcal4.3g3.7g9.5g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g2826kcal80.8g343g85.4g47.4g
Valittu annoskoko544g1413kcal40.4g171.5g42.7g23.7g
Annoskoko puolitettuna272g707kcal20.2g85.8g21.4g11.9g
Arvot/100g100g260kcal7.4g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214