Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g233g849kcal25.6g153.4g10.7g10.2g
Vesi, vesijohtovesi 215g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 8.9g6.7kcal1.2g0.1g0g0.6g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön43g301kcal0.9g1.9g6.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g14g129kcal0g0g14.3g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g72g182kcal13g33.3g5.5g11.6g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g3.6g0.4kcal0.1g0g0g3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g22g122kcal4.9g4.2g10.6g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1224g3179kcal91.4g385.8g96g53.4g
Valittu annoskoko612g1590kcal45.7g192.9g48g26.7g
Annoskoko puolitettuna306g795kcal22.9g96.5g24g13.4g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214