Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g26g94kcal2.8g17g1.2g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön4.8g33kcal0.1g0.2g0.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g7.9g20kcal1.4g3.7g0.6g1.3g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.4g0kcal0g0g0g0.3g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g2.4g14kcal0.5g0.5g1.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana136g353kcal9.8g42.8g10.8g5.8g
Valittu annoskoko68g177kcal4.9g21.4g5.4g2.9g
Annoskoko puolitettuna34g88kcal2.5g10.7g2.7g1.5g
Arvot/100g100g260kcal7.2g31.5g8g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214