Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g258g943kcal28.4g170.5g11.9g11.4g
Vesi, vesijohtovesi 239g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 10g7.4kcal1.3g0.1g0g0.7g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön48g334kcal1g2.1g7.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g16g143kcal0g0g15.9g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g80g203kcal14.5g37g6.1g12.9g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g4g0.4kcal0.1g0g0g3.4g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g24g136kcal5.4g4.6g11.8g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g3532kcal101.4g428.6g106.6g59.6g
Valittu annoskoko680g1766kcal50.7g214.3g53.3g29.8g
Annoskoko puolitettuna340g883kcal25.4g107.2g26.7g14.9g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214