Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g2600g9490kcal286g1716g119.6g114.4g
Vesi, vesijohtovesi 2400g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön480g3360kcal10.6g21.1g76.8g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g160g1440kcal0g0g160g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g800g2040kcal145.6g372g61.6g129.6g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g40g4kcal0.6g0g0g34g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g240g1368kcal54.7g46.8g119g14.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13688g35553kcal1021.2g4314g1074.8g598.6g
Valittu annoskoko6844g17777kcal510.6g2157g537.4g299.3g
Annoskoko puolitettuna3422g8888kcal255.3g1078.5g268.7g149.7g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214