Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g310g1132kcal34.1g204.6g14.3g13.6g
Vesi, vesijohtovesi 286g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 12g8.9kcal1.6g0.1g0g0.8g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön57g401kcal1.3g2.5g9.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g19g172kcal0g0g19.1g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g95g243kcal17.4g44.4g7.3g15.5g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g4.8g0.5kcal0.1g0g0g4.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g29g163kcal6.5g5.6g14.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g4239kcal122g514.4g128.2g71.4g
Valittu annoskoko816g2120kcal61g257.2g64.1g35.7g
Annoskoko puolitettuna408g1060kcal30.5g128.6g32.1g17.9g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214