Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g325g1186kcal35.8g214.5g15g14.3g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.6g0.1g0g0.9g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön60g420kcal1.3g2.6g9.6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g20g180kcal0g0g20g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g100g255kcal18.2g46.5g7.7g16.2g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g5g0.5kcal0.1g0g0g4.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g30g171kcal6.8g5.8g14.9g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1711g4444kcal127.6g539g134.4g74.8g
Valittu annoskoko856g2222kcal63.8g269.5g67.2g37.4g
Annoskoko puolitettuna428g1111kcal31.9g134.8g33.6g18.7g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214