Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g362g1320kcal39.8g238.7g16.6g15.9g
Vesi, vesijohtovesi 334g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 14g10kcal1.8g0.2g0.1g1g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön67g467kcal1.5g2.9g10.7g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g22g200kcal0g0g22.3g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g111g284kcal20.3g51.7g8.6g18g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g5.6g0.6kcal0.1g0g0g4.7g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g33g190kcal7.6g6.5g16.6g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g4946kcal142.2g600g149.8g83.2g
Valittu annoskoko952g2473kcal71.1g300g74.9g41.6g
Annoskoko puolitettuna476g1237kcal35.6g150g37.5g20.8g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443214