Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g321g423kcal70.5g0g14.7g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK200g268kcal44.1g0g12g0g
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Porkkana 200g66kcal1.2g11.1g0.4g5.1g
Peruna, vanha, kuorittu 160g122kcal3g24.8g0.3g1.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g24g132kcal0.2g0.2g14.4g0g
Milbona Maito rasvaton120g40kcal4g5.9g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2464g2217kcal250g102.4g84.8g20.6g
Valittu annoskoko1232g1109kcal125g51.2g42.4g10.3g
Annoskoko puolitettuna616g554kcal62.5g25.6g21.2g5.2g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403