Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g401g529kcal88.1g0g18.4g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK250g336kcal55.1g0g15g0g
Lanttu 250g72kcal2.5g11.5g0.8g4.5g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Peruna, vanha, kuorittu 200g153kcal3.8g31.1g0.4g2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g30g165kcal0.3g0.3g18g0g
Milbona Maito rasvaton150g50kcal5g7.4g0g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3080g2772kcal312.8g128.4g106.2g25.8g
Valittu annoskoko1540g1386kcal156.4g64.2g53.1g12.9g
Annoskoko puolitettuna770g693kcal78.2g32.1g26.6g6.5g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403