Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g481g635kcal105.8g0g22.1g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK301g403kcal66.1g0g18g0g
Lanttu 301g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Porkkana 301g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Peruna, vanha, kuorittu 240g183kcal4.5g37.3g0.5g2.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g36g198kcal0.4g0.4g21.6g0g
Milbona Maito rasvaton180g60kcal5.9g8.8g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3696g3326kcal375.2g154g127.4g31g
Valittu annoskoko1848g1663kcal187.6g77g63.7g15.5g
Annoskoko puolitettuna924g832kcal93.8g38.5g31.9g7.8g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403