Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g561g740kcal123.4g0g25.8g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK351g470kcal77.1g0g21g0g
Lanttu 351g101kcal3.5g16.1g1.1g6.3g
Porkkana 351g115kcal2.2g19.5g0.7g8.9g
Peruna, vanha, kuorittu 281g214kcal5.3g43.5g0.6g2.8g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g42g231kcal0.4g0.4g25.2g0g
Milbona Maito rasvaton210g69kcal6.9g10.3g0g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4312g3880kcal437.6g179.6g148.8g36g
Valittu annoskoko2156g1940kcal218.8g89.8g74.4g18g
Annoskoko puolitettuna1078g970kcal109.4g44.9g37.2g9g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403