Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g641g846kcal141g0g29.5g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK401g537kcal88.1g0g24g0g
Lanttu 401g116kcal4g18.4g1.2g7.2g
Porkkana 401g131kcal2.5g22.3g0.8g10.2g
Peruna, vanha, kuorittu 321g244kcal6g49.7g0.6g3.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g48g264kcal0.5g0.5g28.8g0g
Milbona Maito rasvaton240g79kcal7.9g11.8g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g4435kcal500g205.4g169.8g41.2g
Valittu annoskoko2464g2217kcal250g102.7g84.9g20.6g
Annoskoko puolitettuna1232g1109kcal125g51.4g42.5g10.3g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403