Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g721g952kcal158.7g0g33.2g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK451g604kcal99.2g0g27g0g
Lanttu 451g130kcal4.5g20.7g1.4g8.1g
Porkkana 451g147kcal2.8g25.1g0.9g11.5g
Peruna, vanha, kuorittu 361g275kcal6.8g55.9g0.7g3.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g54g298kcal0.5g0.5g32.5g0g
Milbona Maito rasvaton270g89kcal8.9g13.3g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5544g4989kcal562.8g231g191.4g46.4g
Valittu annoskoko2772g2494kcal281.4g115.5g95.7g23.2g
Annoskoko puolitettuna1386g1247kcal140.7g57.8g47.9g11.6g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403