Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g80g106kcal17.6g0g3.7g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK50g67kcal11g0g3g0g
Lanttu 50g14kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 40g31kcal0.8g6.2g0.1g0.4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g6g33kcal0.1g0.1g3.6g0g
Milbona Maito rasvaton30g10kcal1g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana616g554kcal62.6g25.8g21.4g5.2g
Valittu annoskoko308g277kcal31.3g12.9g10.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna154g139kcal15.7g6.5g5.4g1.3g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403