Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g801g1058kcal176.3g0g36.9g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK501g671kcal110.2g0g30g0g
Lanttu 501g145kcal5g23g1.5g9g
Porkkana 501g164kcal3.1g27.8g1g12.8g
Peruna, vanha, kuorittu 401g305kcal7.5g62.1g0.8g4g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g60g331kcal0.6g0.6g36.1g0g
Milbona Maito rasvaton301g99kcal9.9g14.7g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6160g5543kcal625.2g256.4g212.6g51.6g
Valittu annoskoko3080g2772kcal312.6g128.2g106.3g25.8g
Annoskoko puolitettuna1540g1386kcal156.3g64.1g53.2g12.9g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403