Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g240g317kcal52.9g0g11.1g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK150g201kcal33.1g0g9g0g
Lanttu 150g43kcal1.5g6.9g0.5g2.7g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.4g0.3g3.8g
Peruna, vanha, kuorittu 120g92kcal2.3g18.6g0.2g1.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g18g99kcal0.2g0.2g10.8g0g
Milbona Maito rasvaton90g30kcal3g4.4g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g1663kcal187.8g77g63.8g15.4g
Valittu annoskoko924g831kcal93.9g38.5g31.9g7.7g
Annoskoko puolitettuna462g416kcal47g19.3g16g3.9g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403