J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Herne, pakaste (rainbow)1300g1105kcal78g195g0g40.3g
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g20g40kcal1g5g2g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g500g550kcal15g16g50g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30g7.5kcal0.1g2.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7500g4485kcal215.2g671g105.8g97g
Valittu annoskoko3750g2243kcal107.6g335.5g52.9g48.5g
Annoskoko puolitettuna1875g1121kcal53.8g167.8g26.5g24.3g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637