Makaronilaatikko

1 ps (400 g)
Pirkka makaroneja
1 rs (400 g)
Pirkka naudan jauhelihaa
1
sipuli
3/4 tl
suolaa
3/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
maustepippuria
2 tl
basilikaa
2 tl
timjamia

Munamaito

2
kananmunaa
7 dl
Pirkka kevytmaitoa
1 tl
suolaa

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia.

Valuta makaronit.

2. Hienonna sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon.

Mausta seos suolalla, musta- ja maustepippurilla, basilikalla sekä timjamilla.

Kaada jauhelihaseos ja makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 417 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makaroni, keitetty, suolaa 700g676kcal21.1g137.2g2.2g6.9g
Jauhelihakastike, tomaattinen, naudanliha 17 %, suurustamaton 700g1039kcal78.5g23.7g68.6g8.5g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g3.5g13kcal0.5g2.2g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1226g559kcal36.8g58.8g18.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5838g5190kcal325g456g218.8g35.6g
Valittu annoskoko2919g2595kcal162.5g228g109.4g17.8g
Annoskoko puolitettuna1460g1298kcal81.3g114g54.7g8.9g
Arvot/100g100g89kcal5.6g7.8g3.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=446749