Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g50g291kcal11g10g25.5g5.2g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu25g135kcal6.1g4.4g11.5g1g
Pellavansiemen kokonainen 33g164kcal6.4g0.3g13.6g8.6g
Auringonkukansiemen 25g149kcal5.7g3.1g12.4g1.5g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g23g12kcal1.3g0.7g0.4g22.5g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g1906kcal74.8g37.4g166g77.6g
Valittu annoskoko224g953kcal37.4g18.7g83g38.8g
Annoskoko puolitettuna112g477kcal18.7g9.4g41.5g19.4g
Arvot/100g100g426kcal16.7g8.3g37.1g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107