Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g54g311kcal11.8g10.7g27.3g5.6g
Kananmuna kuoreton 59g84kcal7.4g0.2g6g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu27g145kcal6.6g4.8g12.3g1g
Pellavansiemen kokonainen 35g176kcal6.9g0.3g14.6g9.2g
Auringonkukansiemen 27g159kcal6.2g3.4g13.3g1.6g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g24g13kcal1.4g0.7g0.5g24.1g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana480g2043kcal80.6g40.2g178g83g
Valittu annoskoko240g1021kcal40.3g20.1g89g41.5g
Annoskoko puolitettuna120g511kcal20.2g10.1g44.5g20.8g
Arvot/100g100g426kcal16.8g8.4g37.1g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107