Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g13g78kcal2.9g2.7g6.8g1.4g
Kananmuna kuoreton 15g21kcal1.8g0g1.5g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu6.7g36kcal1.6g1.2g3.1g0.3g
Pellavansiemen kokonainen 8.7g44kcal1.7g0.1g3.6g2.3g
Auringonkukansiemen 6.7g40kcal1.5g0.8g3.3g0.4g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g6g3.3kcal0.4g0.2g0.1g6g
Oliiviöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana120g511kcal19.8g10g44.4g20.8g
Valittu annoskoko60g255kcal9.9g5g22.2g10.4g
Annoskoko puolitettuna30g128kcal5g2.5g11.1g5.2g
Arvot/100g100g426kcal16.5g8.3g37g17.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107