Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g20g117kcal4.4g4g10.2g2.1g
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu10g54kcal2.5g1.8g4.6g0.4g
Pellavansiemen kokonainen 13g66kcal2.6g0.1g5.5g3.4g
Auringonkukansiemen 10g60kcal2.3g1.3g5g0.6g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g9g5kcal0.5g0.3g0.2g9g
Oliiviöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana180g766kcal30.2g15.2g66.8g31g
Valittu annoskoko90g383kcal15.1g7.6g33.4g15.5g
Annoskoko puolitettuna45g192kcal7.6g3.8g16.7g7.8g
Arvot/100g100g426kcal16.8g8.5g37.2g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107