Äyriäispaella (Pirkka)

1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta hyvin.

2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.

Suikaloi paprika.

Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.

Lisää pannulle chorizo ja riisit.

Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.

Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.

4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.

Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.

Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.

Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa

Akalliop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Äyriäissekoitus (Pirkka), annos 350g524g472kcal89.1g18.4g7.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15g135kcal0g0g15g0g
Paprika punainen 270g79kcal2.5g12.1g1.1g5.1g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g150g527kcal30g0.7g44.9g0g
Riisi tumma 255g889kcal17.8g183.4g5.9g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g4225kcal280.4g432.6g149.8g31g
Valittu annoskoko1224g2113kcal140.2g216.3g74.9g15.5g
Annoskoko puolitettuna612g1056kcal70.1g108.2g37.5g7.8g
Arvot/100g100g173kcal11.5g17.7g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=450619