AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 158g313kcal4.1g1.2g30.6g10.6g
Oliiviöljy 44g388kcal0g0g43.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g35g139kcal7.7g0g11.6g0g
Parmesan formaggio da pasta26g120kcal10.5g0g8.7g0g
Chili, vihreä, tuore 18g7.9kcal0.4g1.4g0g0.3g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g44g13kcal0.3g4.8g0.1g1.3g
Spagetti, keitetty, öljyä 771g779kcal23.2g151.1g6.3g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2191g3519kcal92.4g317g202.2g39.6g
Valittu annoskoko1096g1759kcal46.2g158.5g101.1g19.8g
Annoskoko puolitettuna548g880kcal23.1g79.3g50.6g9.9g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925