AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 203g402kcal5.3g1.6g39.3g13.6g
Oliiviöljy 56g498kcal0g0g56.3g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g45g179kcal9.9g0g14.9g0g
Parmesan formaggio da pasta34g155kcal13.5g0g11.2g0g
Chili, vihreä, tuore 23g10kcal0.5g1.8g0g0.3g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g56g17kcal0.4g6.2g0.1g1.7g
Spagetti, keitetty, öljyä 992g1001kcal29.8g194.3g8.1g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2817g4524kcal118.8g407.8g259.8g50.8g
Valittu annoskoko1408g2262kcal59.4g203.9g129.9g25.4g
Annoskoko puolitettuna704g1131kcal29.7g102g65g12.7g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925