AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 225g447kcal5.9g1.7g43.7g15.1g
Oliiviöljy 63g554kcal0g0g62.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g50g199kcal11g0g16.5g0g
Parmesan formaggio da pasta38g172kcal15g0g12.4g0g
Chili, vihreä, tuore 25g11kcal0.5g2g0.1g0.4g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g63g19kcal0.4g6.9g0.1g1.9g
Spagetti, keitetty, öljyä 1102g1113kcal33.2g215.8g9g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3130g5027kcal132g452.8g288.8g56.6g
Valittu annoskoko1565g2513kcal66g226.4g144.4g28.3g
Annoskoko puolitettuna783g1257kcal33g113.2g72.2g14.2g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925