AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 270g536kcal7.1g2.1g52.5g18.1g
Oliiviöljy 75g664kcal0g0g75.1g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g60g239kcal13.2g0g19.8g0g
Parmesan formaggio da pasta45g206kcal18g0g14.9g0g
Chili, vihreä, tuore 30g14kcal0.6g2.4g0.1g0.5g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g75g23kcal0.5g8.3g0.2g2.3g
Spagetti, keitetty, öljyä 1322g1335kcal39.8g259g10.8g13.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3756g6032kcal158.4g543.6g346.8g68g
Valittu annoskoko1878g3016kcal79.2g271.8g173.4g34g
Annoskoko puolitettuna939g1508kcal39.6g135.9g86.7g17g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925