AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 316g625kcal8.3g2.4g61.2g21.1g
Oliiviöljy 88g775kcal0g0g87.6g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g70g278kcal15.4g0g23.1g0g
Parmesan formaggio da pasta53g240kcal21g0g17.4g0g
Chili, vihreä, tuore 35g16kcal0.7g2.8g0.1g0.5g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g88g26kcal0.6g9.6g0.2g2.6g
Spagetti, keitetty, öljyä 1543g1558kcal46.4g302.2g12.6g15.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4382g7037kcal184.8g634g404.4g79g
Valittu annoskoko2191g3519kcal92.4g317g202.2g39.5g
Annoskoko puolitettuna1096g1759kcal46.2g158.5g101.1g19.8g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925