AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 361g715kcal9.5g2.8g70g24.2g
Oliiviöljy 100g886kcal0g0g100.2g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g80g318kcal17.6g0g26.4g0g
Parmesan formaggio da pasta60g275kcal24g0g19.8g0g
Chili, vihreä, tuore 40g18kcal0.8g3.2g0.1g0.6g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g100g30kcal0.7g11g0.2g3g
Spagetti, keitetty, öljyä 1763g1780kcal53.1g345.3g14.5g17.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5008g8042kcal211.4g724.6g462.4g90.6g
Valittu annoskoko2504g4021kcal105.7g362.3g231.2g45.3g
Annoskoko puolitettuna1252g2011kcal52.9g181.2g115.6g22.7g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925